Project Description

ILTI LUCE

Renovation and New Building TORINO

Arch. Martina Tabò

MAAT Architettura

12 months 10.000 mq

ILTI, THE LIGHT FACTORY

In a semi-central area of ​​the city, just a few blocks from the banks of the Dora, a company in the lighting sector, with a strong focus on research into new light sources, acquires an industrial building with a building for offices and a large square. A limited time passes from the first inspection to the transfer to the new location. With a MAAT Architecture project signed by the Arch. Martina Tabò, the transformation was articulated in phases, satisfying the needs linked to production. It was decided to act in parts, in rapid succession and to make this set of closed boxes permeable and passable.

The company opens up to visitors and designers. A new wide access is identified and paths are drawn that redesign the square.

impresa ristrutturazione fabbricato industriale

A PATH IN THE COMPANY’S HISTORY

We continue inside, building an articulated path that makes its way between the work areas and accompanies the visitor through a sequence of spaces highlighted by light. The route is designed to preserve places of meeting, pause, decompression. It is a volume removed from individual offices to be inhabited by those who work and explored by those who visit. It goes into existing buildings, expands to tell the company’s history, unfolds on several levels, extends to wrap visitors and expose products to illuminate.

impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale

THE THEATER SQUARE FOR THE UNIVERSITY

Returning to the outside we rediscover the first of this series of relationship spaces, formed by an articulated wooden structure: a square-theater, designed to welcome and to meet, to walk and to rest. It is currently home to outdoor lectures at the Polytechnic University of Turin.

impresa ristrutturazione fabbricato industriale
impresa ristrutturazione fabbricato industriale

FERRERI COSTRUZIONI AWARD

“Ilti Luce, the Factory of Light” is the winning project of the Industrial category of the Ferreri Costruzioni Award, conceived in partnership with a network of leading companies in the building materials sector with the aim of encouraging the realization of more and more projects with characteristics of energy efficiency and architectural elegance.

Load More Posts